پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

خوردن بعضی از داروها مانند داروهای کورتون دار و ابتلاء به بیماری هایی مانند آکرومگالی و کوشینگ موجب بروز بیماری دیابت می شود.


متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری های غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره اینکه افزایش خون به میزانی که باعث بیماری وعوارض شود دیابت نام دارد، گفت: خوردن بعضی از داروها مانند داروهای کورتون دار و ابتلاء به بیماری هایی مانند آکرومگالی و کوشینگ موجب بروز بیماری دیابت می شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر علی سرورام با بیان اینکه ، آکرومگالی بیماری است که باعث بلندی زیاد قد می شود، افزود: در بیماری کوشینگ با ترشح نوعی هورمون ، فرد مبتلاء با چاقی، پف کردن صورت و ورم بدن مواجه می شود.


وی پرنوشی، پرادراری، کاهش وزن، خستگی و تهوع را از علائم دیابت نام برد و اظهار کرد: افرادی که یکی از علائم فوق را دارا هستند باید با مراجعه به پزشک یا مراکز بهداشتی- درمانی مورد معاینه و آزمایش قرار گیرند.


وی با تأکید بر اینکه افراد در سنین 30 تا 45 سالگی حتما باید قند خون خود را چک کنند، اضافه کرد: افرادی که پس از بررسی وانجام آزمایشات لازم از نتیجه خوبی برخوردار بودند هر 3 تا 5 سال با انجام آزمایشات از سلامت خود مطمئن  شوند.


دکتر سرورام  چاقی، سابقه خانوادگی و نژادی را از عوامل بروز این بیماری دانست و ابراز کرد: کسانی که چربی و فشار خون بالا دارند و هم چنین خانم هایی که نوزادی با وزن بالای 4 ونیم کیلوگرم متولد کرده اند مستعد ابتلاء به دیابت هستند..


از نظر این فوق تخصص غدد ومتابولیسم بجز حوادث ، بیشترین علت قطع عضو، ابتلاء به دیابت است که به دنبال عوارض مزمن این بیماری ایجاد می شود.


دکتر سرورام ، خستگی، تهوع، اسیدی شدن خون، بی حالی، ضعف و حتی حالت کما را از عوارض کوتاه مدت (حاد) دیابت نام برد و تصریح کرد: مشکلات چشمی حتی کوری، نارسایی کلیوی که منجر به دیالیز می شود، مشکلات قلبی- عروقی و مغزی، درگیری اعصاب محیطی مانند بی حسی دست و پا، زخم پا از عوارض مزمن بیماری یاد شده است.


وی با اشاره به اینکه به دیابت ام الامراض نیز گفته می شود، ادامه داد: از آنجا که بیماری یاد شده همه اعضاء و جوارح بدن را درگیر کرده و درمان آن نیز پر هزینه است، بهترین را ه درمان پیشگیری می باشد.


مصرف داروهای گیاهی توصیه نمی شود


به گفته ی دکتر سرورام از آنجا که تأثیر و عوارض مصرف داروهای گیاهی واضح و مشخص نیست ، استفاده از آن ها برای کنترل دیابت توصیه نمی شود.


 وی رژیم غذایی سالم، (کم نمک،کم چرب )، مصرف کمتر شیرینی و کربوهیدرات ها، ورزش و عدم استعمال دخانیات و خوردن میوه و سیزیجات را بهترین راه های پیشگیری از دیابت دانست و اضافه کرد:افراد مبتلا به این بیماری باید با پیگیری و مراجعه به پزشک یا مراکز بهداشتی- درمانی  قند و چربی خون خود را کنترل کنند تا دچار عوارض بعدی نشوند.


دکتر سرورام در تعریف نوع اول دیابت گفت: این نوع دیابت به دلیل کاهش ترشح انسولین در کودکان و نوجوانان دیده می شوداما در نوع دوم این بیماری که در بزرگسالان وجود داشته و بیشتر زمینه ژنتیکی و خانوادگی دارد افزایش مقاومت بدن نسبت به نسولین بوده یا اینکه گیرنده های انسولین به خوبی عمل نمی کنند.